Πετραλιά: Μέχρι τον Οκτώβριο οι ενοποιήσεις των Ταμείων

Από 1η Ιουνίου η εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου
Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 13:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης συζήτησε και ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής, η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλη Πετραλιά, γνωστοποίησε πως από την 1η Ιουνίου θα ενταχθούν στο ΙΚΑ ορισμένα Ταμεία και ακολούθως από την 1η Αυγούστου θα γίνουν οι ενοποιήσεις άλλων Ταμείων. Οι ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί για το τετράμηνο και το εξάμηνο θα εφαρμοστούν, τόνισε η κ. Πετραλιά και από την 1η Οκτωβρίου -συμπλήρωσε- θα περάσουμε στην επόμενη φάση.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις προτάσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για «πάγωμα» μισθών και περιορισμένες αυξήσεις, η κ.Πετραλιά ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις προτάσεις του κ.Γκαργκάνα, αλλά όπως επεσήμανε, η πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την αύξηση των ορίων απολύσεων που προτείνει η επιτροπή Κουκιάδη, η κ.Πετραλιά δήλωσε πως οι επιστημονικές επιτροπές κάνουν εκθέσεις, επαναλαμβάνοντας όμως ότι την πολιτική και στα εργασιακά την χαράσσει η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα