AT&T: Αυξημένα κατά 22% τα κέρδη στο α’ τρίμηνο

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 15:10
UPD:15:28

ΣΤΑ 3,46 δισ. δολάρια ή 57 σεντς ανά μετοχή ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ ΑΤ&Τ, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας αύξηση 22% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Η εταιρεία απέδωσε τη σημαντική αυτή άνοδο της κερδοφορίας της στις υψηλότερες πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας, όπως το iPod, καθώς και στην εξοικονόμηση πόρων μετά την εξαγορά της BellSouth έναντι 86 δισ. δολαρίων.

Εξαιρουμένων ορισμένων δαπανών, όπως αυτών που κατευθύνθηκαν σε εξαγορές, τα κέρδη της ΑΤ&Τ διαμορφώθηκαν στα 74 σεντς ανά μετοχή, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις της Wall Street. Οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν το ίδιο διάστημα κατά 6,1% στα 30,7 δισ. δολάρια.

Η ΑΤ&Τ είναι η αποκλειστική πάροχος του iPhone της Apple στην αμερικανική αγορά, από τότε που ξεκίνησε να πωλείται η συσκευή, τον περασμένο Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 του μηνός, η εταιρεία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να απολύσει 4.650 εργαζομένους – δηλαδή το 1,5% του εργατικού δυναμικού της. Στις 31 Ιανουαρίου απασχολούσε περίπου 310.000 υπαλλήλους.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΤ&Τ Randall Stephenson είναι να περιορίσει της ετήσιες δαπάνες της εταιρείας κατά περίπου επτά δισ. δολάρια μέχρι το 2009, μειώνοντας το κόστος στους τομείς τεχνολογίας, διαφήμισης και στη μισθοδοσία.

Οι μετοχές της AT&T κατέγραψαν χθες άνοδο οκτώ σεντς, κλείνοντας στα 37,59 δολάρια στο NYSE.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα