Βελτιωμένα αποτελέσματα για την EFG Factors το 2007

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 15:27

Βελτίωση των εργασιών και της κερδοφορίας της παρουσίασε το 2007 η EFG Factors A.E., θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Eurobank EFG.

Όπως ανακοίνωσε, τα υπόλοιπα επιχειρηματικών απαιτήσεων διαμορφώθηκαν σε €547 εκ. στο τέλος του 2007, ενώ οι διαχειριζόμενες απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 26% έναντι του 2006.

Σημαντική άνοδο κατά 30% εμφάνισε και η κερδοφορία της εταιρείας, με τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους) να διαμορφώνονται σε €5,7 εκ. έναντι €4,4 εκατ. του 2006.

Στα αποτελέσματα αυτά συνέβαλε, σύμφωνα με την εταιρεία, σημαντικά η εντυπωσιακή αύξηση κατά 101,25% στις δραστηριότητες του Διεθνούς Factoring, με μερίδιο 46% επί του συνόλου του Διεθνούς Factoring της ελληνικής αγοράς.

«Στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων του Ομίλου, η εταιρεία αναπτύσσει με επιτυχία την παρουσία της σε χώρες της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Ήδη έχει ενταχθεί στο δίκτυο factoring η Eurobank Tekfen καλύπτοντας την αγορά της Τουρκίας, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η δραστηριοποίηση στην αγορά της Ρουμανίας και της Κύπρου», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα