Ζημίες 1,37 δισ. ευρώ για την Infineon

Λόγω των απομειώσεων στην Qimonda
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 09:23
UPD:09:27

ΤΙΣ μεγαλύτερες ζημίες από την αρχική δημόσια εγγραφή της, πριν από οκτώ χρόνια, εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ημιαγωγών της Ευρώπης Infineon στο δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης.

Ειδικότερα, οι ζημίες της γερμανικής εταιρείας διευρύνθηκαν στο 1,37 δισ. ευρώ από 11 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, μετά από διαγραφές στις οποίες προέβη στη μονάδα επεξεργαστών μνήμης Qimonda.

Εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων στην εν λόγω μονάδα, η Infineon εμφάνισε, στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, κέρδη 19 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 7% σε 1,05 δισ. ευρώ, με την εταιρεία να προβλέπει για το επόμενο τρίμηνο «σταθερές προς ελαφρώς χαμηλότερες» πωλήσεις.

Οι μετοχές της Qimonda έχουν υποχωρήσει φέτος κατά 50%, καθώς οι τιμές των επεξεργαστών έχουν καταγράψει σημαντική πτώση λόγω της πλεονάζουσας προσφοράς. Η Infineon ανακοίνωσε στις 21 του μηνός ότι σχεδιάζει να μειώσει το μερίδιό της στη μονάδα κατά ένα δισ. ευρώ, προετοιμάζοντας έτσι το δρόμο για την πλήρη αποχώρησή της από αυτή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα