Volkswagen: +26% τα κέρδη πρώτου τριμήνου

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 12:53
UPD:12:56

ΣΤΑ 929 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Volkswagen στο πρώτο τρίμηνο του 2008, αυξημένα κατά 26% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, χάρη στο πρόγραμμα περικοπών θέσεων εργασίας στη Γερμανία και στην προσέλκυση περισσότερων πελατών.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 924 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσαν άνοδο 1,4% στα 27 δισ. ευρώ.

Η κερδοφορία της VW ενισχύθηκε μετά την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Μάρτιν Ουίντερκορν να μειώσει το εργατικό δυναμικό στη μονάδα της δυτικής Γερμανίας κατά 20% και να προσθέσει δύο νέα μοντέλα – το Tiguan και το Audi A4 sedan – στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Στόχος του, άλλωστε, είναι να παρουσιάσει μέσα στην επόμενη τριετία 12 νέα μοντέλα, προσβλέποντας σε αύξηση των πωλήσεων της VW στα οκτώ εκατ. οχήματα.

Οι παραγγελίες της VW αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο κατά 7% στο 1,57 εκατ. οχήματα, λόγω των αυξημένων πωλήσεων σε Κίνα και Βραζιλία. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία εκτιμά πως το 2008 «οι παραγγελίες θα ξεπεράσουν τα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς».

Οι μετοχές της διαμορφώνονταν νωρίτερα στη Φρανκφούρτη στα 188,36 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 1,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα