Προτροπή στους κτηνοτρόφους για απευθείας διάθεση των προϊόντων τους

«Οι καταναλωτές να προτιμούν το ελληνικό κρέας»
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 13:31
UPD:14:05

o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός

Να προτιμούν το ελληνικό κρέας προέτρεψε τους καταναλωτές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είπε ο υπουργός, το ελληνικό κρέας είναι πιο υγιεινό και πιο ποιοτικό, καλώντας παράλληλα τους καταναλωτές να στηρίξουν την ελληνική κτηνοτροφία και να ζητούν στα κρεοπωλεία να αναγράφεται η προέλευση του κρέατος στις αποδείξεις των ζυγιστικών μηχανών.

Ο κ. Κοντός είπε πως υπάρχει επάρκεια κρέατος και άλλων προϊόντων και υποστήριξε ότι οι τιμές κινούνται στα περυσινά επίπεδα και σε αρκετές περιπτώσεις χαμηλότερα απο τα περυσινά επίπεδα.

Ενίσχυση κτηνοτρόφων για απευθείας διάθεση των προϊόντων τους

Εξάλλου, σε ερώτηση για τα περί ύπαρξης καρτέλ στην αγορά κρέατος, ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στη σχετική επιστολή που ήδη έχει στείλει στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες επικράτησης εναρμονισμένων πρακτικών στον τομέα του κρέατος.

«Εκτός απ' αυτό προτρέπουμε και ενισχύουμε προσπάθειες των κτηνοτρόφων, έτσι ώστε να οργανωθούν σε συλλογικές δράσεις για να μπορέσουν απευθείας να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών του παραγωγού και του καταναλωτή», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προχωρά η υλοποίηση της μελέτης για τους πυρόπληκτους νομούς

Ο κ. Κοντός ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για τα τεκτενόμενα στον αγροτικό τομέα, για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, τις κλιματικές αλλαγές και τις επιπτώσεις που έχουν στην αγροτική παραγωγή για την κτηνοτροφία και την άλλη γεωργία καθώς και για την πορεία υλοποίησης της μελέτης σχετικά με την αποκατάσταση των πυρόπληκτων νομών.

Η μελέτη -δήλωσε- υλοποιείται κανονικά, καθώς εγκρίθηκε το πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων απο την ΕΕ ύψους 350 εκατ. ευρώ, ενώ 230 εκτιμητές του ΕΛΓΑ προχωρούν στις εκτιμήσεις των ζημιών. Ο κ. Κοντός πρόσθεσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις για το πάγιο και το ζωικό κεφάλαιο και κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς οι εκτιμήσεις στο φυτικό κεφάλαιο.

Όπως επίσης έκανε γνωστό, την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους νομάρχες των πυρόπληκτων νομών, ώστε να υποβάλουν τις προτάσεις τους για να προχωρήσουν τα έργα που έχουν σχέση με τις υποδομές στον αγροτικό τομέα.

Δασοπροστασία

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα μέτρα για τη δασοπροστασία εν όψει θέρους, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι «λαμβάνονται συνέχεια μέτρα για την δασοπροστασία και παράλληλα προχωρούν οι εφαρμοστικές μελέτες για τον εμπλουτισμό και την προστασία των δασών στις περιοχές αυτές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα