Επίσκεψη του ΥΕΝ στο λιμάνι του Πειραιά

«Χωρίς προβλήματα η κίνηση των επιβατών»
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 14:07
UPD:14:08

Επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης. Ο υπουργός δήλωσε ότι η κίνηση εξελίσσεται κανονικά, εκτιμώντας πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις των επιβατών.

Ο κ. Βουλγαράκης επισκέφθηκε το πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» λίγο πριν τον απόπλου του για Ηράκλειο, το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή για την κίνηση στο λιμάνι, την Ακτή Ξαβέρη, απ’ όπου αποπλέουν τα κρουαζιερόπλοια, τον επιβατικό σταθμό Κανελλου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Τέλος, ο κ. Υπουργός επιθεώρησε τα έργα παρέμβασης για βελτίωση των υπηρεσιών που γίνονται στο λιμάνι και ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.Π. Νίκο Αναστασόπουλο.

Το 2008, οι παρεμβάσεις με έργα υποδομής και λοιπές δράσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών εκτιμάται ότι θα κοστίσουν περίπου 1 εκατ. €, χωρίς να υπολογίζονται έργα υποδομής που θα ολοκληρωθούν το 2009 (εργασίες εκβάθυνσης του κεντρικού λιμανιού, προϋπολογισμού 7 εκατ. €).

«Είχα τη δυνατότητα σήμερα να επισκεφθώ το λιμάνι και να δω από κοντά τη ροή της κυκλοφορίας αλλά και επίσης να συνομιλήσω με επιβάτες, οι οποίοι επιβιβάζονται, προκειμένου να πάνε στις διακοπές του Πάσχα». δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και πρόσθεσε:

«Επίσης με την ευκαιρία αυτή, επισκέφθηκα όλες τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά για να δω κατά πόσο ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πολιτών. Η κίνηση εξελίσσεται κανονικά και πιστεύω ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις των επιβατών».

Κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Βουλγαράκης συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Γιώργο Βλάχο, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Ρεντζεπέρη, τον Α’ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο, Αθανάσιο Μπούσιο, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Απόστολο Πουλιάκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά Νίκος Αναστασόπουλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα