Ανοδος με οδηγό τα blue chips

Εντονη νευρικότητα επικράτησε στη Wall Street
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008 00:01

ΝΕΥΡΙΚΟ ήταν το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια. Με θετικό πρόσημο τερμάτισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών blue chips για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, στον απόηχο των ενθαρρυντικών οικονομικών αποτελεσμάτων από φαρμακοβιομηχανίες κολοσσούς όπως η Merck και εταιρείες του τεχνολογικού τομέα.

Οι τάσεις εξισορροπήθηκαν στη Wall Street, καθώς η αισιοδοξία από τη Yahoo! αντισταθμίστηκε από την αρνητική αύρα της Ambac Financial Group Inc., η οποία αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.

Ανεκόπη το διήμερο πτωτικό σερί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις φαρμακοβιομηχανίες να ηγούνται της ανόδου και με πρωταγωνίστρια τη Merck, τα κέρδη της οποίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Επίσης, η UCB κατέγραψε ράλι της τάξης του 23%, μετά την απρόσμενη έγκριση από τις αμερικανικές αρχές για την κυκλοφορία νέου σκευάσματος.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των πανευρωπαϊκών blue chips ενισχύθηκε κατά 0,7%, στις 1.313,20μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,81%, στις 6.083,6 0μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 στις 4.944,65 μονάδες, με κέρδη 1,48%, και στη Φραγκφούρτη ο DAX στις 6.795,03 μονάδες με άνοδο 0,99%.

Στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας ξεχώρισε η Infineon Technologies, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών στην Ευρώπη, καθώς τα κέρδη της διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Εντονη νευρικότητα επικράτησε στη Wall Street, η οποία υποστηρίχθηκε από τον τεχνολογικό κλάδο χάρη στα καλυτέρα του αναμενομένου αποτελέσματα της Yahoo!. Ωστόσο, το κλίμα παραμένει εύθραυστο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τα εταιρικά κέρδη.

Κατά πόδας ακολουθεί και η Royal Bank of Scotland Group, μετά τη σύσταση για πώληση των μετοχών της από την MF Global Securities.

Απώλειες κατέγραψε η Ambac Financial Group, της οποίας τα αποτελέσματα έδειξαν μεγαλύτερες από το αναμενόμενο ζημιές στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο εξαιτίας των διαγραφών σε CDOs.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με μέτρια κέρδη 0,23%, στις 13.579,16 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα