Apple: 36% η αύξηση των κερδών το β' τρίμηνο

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008 08:02

ΑΥΞΗΣΗ 36% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Apple Inc., μετά την αύξηση των πωλήσεων των κομπιούτερ Macintosh, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Το περιθώριο κέρδους το τρίμηνο και η πρόβλεψη για την τρέχουσα περίοδο που δεν συμφώνησαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ώθησαν χαμηλότερα τις μετοχές της.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,05 δισ. δολ. ή 1,16 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη αυτό το τρίμηνο θα είναι 1 δολ. ανά μετοχή, λιγότερα των προβλέψεων των αναλυτών για κέρδη 1,11 δολ. ανά μετοχή.

Η Αpple πούλησε 2,29 εκατ. κομπιούτερ Macintosh, αποκάλυψε τον Ιανουάριο ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Steve Jobs. Η πρόβλεψη τόνωσε τις ανησυχίες ότι η αύξηση των κερδών θα περιοριστεί φέτος καθώς οι καταναλωτές περιμένουν τη νέα έκδοση του iPhone και οι χαμηλές τιμές του iPod περιορίζει την κερδοφορία.

Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν 58 σεντς, φθάνοντας στα 162,31 δολ. η μία κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους και υποχώρησαν έως 4,9%. Χθες στις 4 μ.μ. στη Ν. Υόρκη οι μετοχές έκλεισαν στα 162,89 δολ. η μία. Από τις 28 Φεβρουαρίου που υποχώρησαν μέσα σε μία ημέρα στα 115,44 δολ. η μία, οι μετοχές της Apple έχουν σημειώσει άνοδο 41%.

Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων, φθάνοντας στα 7,51 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 43%. Πριν από ένα χρόνο η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 770 εκατ. δολ. ή 87 σεντς ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα