Κάμψη 73% στα κέρδη της Bayer

Μικρότερη απ' ό,τι προέβλεπε η αγορά
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008 10:12
UPD:10:18

ΚΕΡΔΗ μεγαλύτερα του αναμενόμενου εμφάνισε η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γερμανίας Bayer AG, χάρη στις υψηλές πωλήσεις του αντισυλληπτικού χαπιού Yasmin και της ζήτησης για εντομοκτόνα και φυτοκτόνα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 73% στα 762 εκατ. ευρώ ή 96 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς για κέρδη ύψους 659 εκατ. ευρώ.

Η πτώση της κερδοφορίας αποδίδεται σε έκτακτα κέρδη ύψους σχεδόν 2,2 δισ. ευρώ που είχε αποφέρει στην εταιρεία η πώληση της διαγνωστικής της μονάδας και της μονάδας χημικών H.C. Starck, ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις της Bayer ενισχύθηκαν κατά 2,4% στα 8,54 δισ. ευρώ.

Η γερμανική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς των φαρμακευτικών προϊόντων, γεωργικών χημικών και πλαστικών, είχε προβλέψει τον Φεβρουάριο πως τα έσοδά της θα αυξάνονταν με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2004, ενώ είχε ανακοινώσει και την πρόθεσή της να μειώσει τις δαπάνες μετά την εξαγορά της Schering το 2006.

Οι μετοχές της αυξήθηκαν χθες στη Φρανκφούρτη κατά 1,1% στα 52,08 ευρώ. Από τις αρχές του έτους έχουν υποχωρήσει κατά 17%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα