ΧΑΑ: Αποφάσεις

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2000 19:31

Το δ.σ. του Χ.Α.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της κάτωθι εταιρείας για την εισαγωγή των μετοχών της προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών:

- UNIBRAIN A.E. για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και την εισαγωγή της εταιρείας στην Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕ.Χ.Α.) του Χ.Α.Α.

Επίσης, το δ.σ. του ΧΑΑ ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της κάτωθι εισηγμένης εταιρείας:

Α.Β.Ε.Τ.Τ.Ε. ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ - ΑΦΟΙ ΜΙΧ. ΤΡΑΥΛΟΥ για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν:

- Η εταιρεία «UNIBRAIN A.E. θα διαθέσει 800.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ως εξής: 762.000 με δημόσια εγγραφή και 38.000 με ιδιωτική τοποθέτηση.

- Η εταιρεία Α.Β.Ε.Τ.Τ.Ε. ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ - ΑΦΟΙ ΜΙΧ. ΤΡΑΥΛΟΥ προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 16.941.210 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ως εξής: α) 3.324.750 με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και τιμή διάθεσης 750 δρχ. / μετοχή και με αναλογία 5 νέες μετοχές ανά 10 παλαιές, και β) 13.616.460 από τις οποίες 11.316.460 θα διατεθούν υπέρ των τραπεζών και 2.300.000 υπέρ των φορέων κκ Κωνσταντίνου Κούτλα, Κωνσταντίνου Τσέλου και Παναγιώτη Πανούση

ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το δ.σ του Χ.Α.Α. στη σημερινή του συνεδρίαση :

α) ενημερώθηκε και ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 19.479.448 κοινών μετά ψήφου ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. που προκύπτουν από μετατροπή ισαρίθμων προνομιούχων ανωνύμων μετοχών.

β) ενημερώθηκε καθώς και ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 98.956 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ από μετατροπή ομολογιών.

Επίσης, το δ.σ. του Χ.Α.Α στη σημερινή του συνεδρίαση:

α) αποφάσισε να εισηγηθεί προς το ΥΠΕΘΟ την έκδοση απόφασης σχετικά με τις αναδυόμενες αγορές στις οποίες μπορεί να επενδύεται το ενεργητικό των Ελληνικών Κεφαλαίων Αναδυόμενων Κεφαλαιαγορών (ΕΚΑΑ).

β) ενέκρινε το κανονιστικό πλαίσιο που περιγράφει τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για την εισαγωγή Ελληνικών Πιστοποιητικών (ΕΛΠΙΣ) και Μεριδίων Επενδυτικών Κεφαλαίων Αναδυόμενων Αγορών (ΕΚΑΑ) στην Ελληνική Αγορά Αναδυόμενων Κεφαλαιαγορών (ΕΑΓΑΚ).

γ) αποφάσισε όπως ο χρόνος της συνεδρίασης από την αρχή του έτους 2001 διαμορφωθεί ως εξής: ο χρόνος προσυνεδρίασης θα εκτείνεται από τις 9:45 π.μ. έως και τις 10.00 π.μ και της κύριας συνεδρίασης από τις 10 π.μ. έως και τις 2.30μ.μ.

Το δ.σ. του Χ.Α.Α. ενέκρινε τις εισηγούμενες από τους αναδόχους αλλαγές στη λίστα των προς εισαγωγή εταιρειών, βάσει της απόφασης 46 περί κατηγοριοποίησης του ΧΑΑ. Σχετικά αναλυτικά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν μέσω της ιστοσελίδας του ΧΑΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα