ΠΑΣΟΚ: Επιταγές χωρίς αντίκρισμα οι υποσχέσεις στους πυρόπληκτους αγρότες

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008 13:12

«Οι δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι ισχυρισμοί της ότι δήθεν, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους αγρότες των πυρόπληκτων περιοχών, εκθέτουν την κυβέρνηση», παρατήρησε σήμερα ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρου Κοντού.

Σύμφωνα με τον κ. Έξαρχο, οι αγρότες της Ηλείας, όπως και των άλλων πυρόπληκτων περιοχών της χώρας, βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη.

«Μάταια η κυβέρνηση προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση, η πραγματικότητα την διαψεύδει», τονίζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και προσθετει: «Η πλήρης απουσία των κρατικών υπηρεσιών, η καθυστέρηση εκτίμησης των ζημιών, οι ελλείψεις ζωοτροφών, η έλλειψη ενημέρωσης για τις καλλιεργητικές φροντίδες στο φυτικό κεφάλαιο και οι περιορισμοί που προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αποζημιώσεις, έχουν οδηγήσει τους αγρότες σε απόγνωση».

«Οκτώ μήνες μετά τις καταστροφές, οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης αποδείχτηκε ότι ήταν επιταγές χωρίς αντίκρισμα», επισημαίνει ο κ. Εξαρχος υπογραμμίζοντας ότι οι αγρότες περιμένουν έργα και πράξεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα