Απεργιακή «μπόρα» στη χώρα

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2000 07:51

Σταματούν σήμερα σχεδόν στο σύνολό τους, οι δραστηριότητες σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), για το εργασιακό νομοσχέδιο, του οποίου η συζήτηση αρχίζει σήμερα στη Βουλή.

Δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ), οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (αστικά λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός, τρόλλεϋ), ενώ η Ολυμπιακή θα εκτελέσει μόνο μία πτήση ανά προορισμό και ο ΟΣΕ, θα επιτρέψει μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας έως αύριο στις 6 η ώρα το απόγευμα.

Στην κινητοποίηση μετέχουν επίσης οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, των τραπεζών και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (υπουργεία, εφορίες, νοσοκομεία, σχολεία) με στάση εργασίας από τις 11:30΄έως τη λήξη της βάρδιας.

Σήμερα απέχουν από την εργασία τους και οι δημοσιογράφοι, με στάση εργασίας από τις 10 το πρωϊ έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ έχει προγραμματιστεί για τις 11 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία προς τη Βουλή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ
  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα