Allianz: Κάμψη κερδών κατά 66%

Λόγω απομειώσεων 900 εκατ. ευρώ στην Dresdner
Τρίτη, 29 Απριλίου 2008 10:01

ΜΕΙΩΜΕΝΑ κατά 66% εμφανίστηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας ασφαλειών στην Ευρώπη Allianz, στο πρώτο τρίμηνο, έπειτα από απομειώσεις ύψους σχεδόν 900 εκατ. ευρώ στην τραπεζική της μονάδα, την Dresdner Bank.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ από 3,2 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική τράπεζα. Οι αναλυτές τα είχαν προβλέψει σε 1,32 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία εκτιμά πως ο στόχος για ανάπτυξη της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 10% μέχρι το 2009 «παραμένει εφικτός», παρά τις μεγάλες απομειώσεις στην Dresdner λόγω τις πιστωτικής κρίσης. Τον περασμένο μήνα, η Allianz είχε αποκαλύψει πως ο στόχος αυτός είχε καταστεί πολύ πιο δύσκολος.

Η εταιρεία είχε προβλέψει προηγουμένως ότι οι επιπλέον διαγραφές ενεργητικού θα έφθαναν στο πρώτο τρίμηνο μέχρι τα 400 εκατ. ευρώ, βάσει των τιμών της αγοράς στα τέλη Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2007, η κερδοφορία της Allianz είχε εκτοξευτεί κατά 80% μετά από την πώληση μεριδίων σε διάφορες εταιρείες – μεταξύ των οποίων η Bayerische Motoren Werke AG και η Munich Re – η οποία της απέφερε περί τα δύο δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα