Μειωμένα κατά 17% τα κέρδη της BMW

Λόγω της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας
Τρίτη, 29 Απριλίου 2008 11:00

ΜΕΙΩΜΕΝΑ κατά 17% εμφανίζονται τα κέρδη της μεγαλύτερης κατασκευάστριας πολυτελών αυτοκινήτων BMW στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία οδήγησε την εταιρεία σε απομειώσεις.

Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 487 εκατ. ευρώ ή 74 σεντς ανά μετοχή, από 587 εκατ. ευρώ ή 90 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν πως η γερμανική εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη 603 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 11% και ανήλθαν στα 13,3 δισ. ευρώ.

«Η παγκόσμια οικονομική κρίση επιδεινώθηκε και το κλίμα για τις καταναλωτικές δαπάνες κατέστη πιο ζοφερό», αναφέρει η BMW σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας πως τα κέρδη της επλήγησαν στο πρώτο τρίμηνο «κυρίως από την εξασθένηση της αμερικανικής οικονομίας».

Οι πωλήσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ υποχώρησαν το Μάρτιο κατά 5,4% στα 27.404 οχήματα. Στο πρώτο τρίμηνο, οι παραδόσεις της διαμορφώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο στα 351.787 οχήματα, αυξημένες κατά 5,7%.

Η BMW εκτιμά πως οι πωλήσεις της θα ξεπεράσουν φέτος το περυσινό ρεκόρ του 1,5 εκατ. οχημάτων, λόγω της μεγάλης ζήτησης για τα μοντέλα Χ5 και Mini.

Οι μετοχές της ενισχύονταν σήμερα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έως 1,1% στα 35,54 ευρώ. Από τις αρχές του έτους έχουν καταγράψει απώλειες της τάξεως του 17%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα