Σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων το ευρώ έναντι της στερλίνας

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008 11:46
UPD:12:14

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων διολίσθησε σήμερα το ευρώ έναντι της στερλίνας ύστερα από την ανακοίνωση αποθαρρυντικών στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία υποχώρησε τον Απρίλιο στο -37, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 και πλέον ετών, από -36 το Μάρτιο, ενώ ο δείκτης PMI για τις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον ίδιο μήνα στις 41,8 μονάδες έναντι 48,2 μονάδων το Μάρτιο.

Αρνητικά επηρεάζει το ευρώ και η είδηση ότι η Deutsche Bank κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο ζημίες για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε έτη και επιπλέον διαγραφές στοιχείων ενεργητικού 2,7 δισ. ευρώ καθώς και η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας ισπανικών τραπεζών από τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s.

Το ευρώ υποχώρησε σήμερα στις 78,3 πένες, στο χαμηλότερο σημείο από τις αρχές Απριλίου.

Πτώση σημειώνει και σε σχέση με το δολάριο υποχωρώντας στις 11:29΄ στα 1,5575 δολάρια έναντι 1,5657 δολαρίων το βράδυ της Δευτέρας.

Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι σχετικά περιορισμένη εν αναμονή του αποτελέσματος και του συνοδευτικού κειμένου της διήμερης συσκέψεως της Fed που ξεκινά σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα