Σε χαμηλά 10ετίας η μετοχή της Michelin

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008 12:36

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν 10 ετών βρέθηκε η μετοχή της Michelin στο Παρίσι, μετά την ανακοίνωση της Νο2 κατασκευάστριας ελαστικών στον κόσμο ότι αναμένει πιθανή υποχώρηση των κερδών της φέτος και την υποβάθμιση των μετοχών της από επενδυτικές τράπεζες.

Η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε σήμερα απώλειες έως 10%, υποχωρώντας στα 60,10 ευρώ – στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Σεπτεμβρίου του 1998. Από τις αρχές της χρονιάς έχει υποχωρήσει κατά 23%, με τη χρηματιστηριακή αξία της Michelin να διαμορφώνεται στα 8,74 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία αποκάλυψε χθες πως τα λειτουργικά της κέρδη ενδεχομένως να μειωθούν το 2008, αναθεωρώντας τις προβλέψεις του Φεβρουαρίου για «περαιτέρω βελτίωση» των πωλήσεων και του περιθωρίου λειτουργικής κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, η Michelin εκτιμά πως οι υψηλές δαπάνες για πρώτες ύλες θα περιορίσουν τα κέρδη της κατά 200 εκατ. ευρώ περισσότερο απ’ όσο προέβλεπε προηγουμένως.

Τα έσοδά της υποχώρησαν στο πρώτο τρίμηνο κατά 2,6% στα 4,1 δισ. ευρώ, εξ αιτίας των μειωμένων παραγγελιών για ελαστικά στη δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ και της εξασθένησης του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα