Countrywide: Ζημίες 893 εκατ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008 16:01
UPD:16:04

ΖΗΜΙΕΣ ανακοίνωσε, για τρίτο συνεχές τρίμηνο, η αμερικανική εταιρεία χορήγησης στεγαστικών δανείων Countrywide Financial, λόγω της αδυναμίας των δανειοληπτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και της μεγάλης αύξησης των κατασχέσεων κατοικίας.

Συγκεκριμένα, η Countrywide – την οποία σχεδιάζει να εξαγοράσει η Bank of America (ΒοΑ) – εμφάνισε καθαρές ζημίες 893 εκατ. δολαρίων ή 1,60 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 434 εκατ. δολαρίων ή 72 σεντς ανά μετοχή που είχε καταγράψει ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι τελευταίες αυτές ζημίες της εταιρείας ενδεχομένως να εντείνουν τις ανησυχίες για μείωση ή ακόμα και ακύρωση της προσφοράς της BoA για την εξαγορά της μεγαλύτερης μονάδας χορήγησης στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

Η BoA είχε ανακοινώσει στις 21 του μηνός ότι η εξαγορά της Countrywide αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Πέρυσι, η εταιρεία είχε εμφανίσει ζημίες συνολικού ύψους 703,5 εκατ. δολαρίων, για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια, λόγω της κρίσης στην αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης (subprime).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα