SAP: Απρόσμενη κάμψη των κερδών κατά 22%

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008 10:00

ΤΗ μεγαλύτερη κάμψη των τριμηνιαίων κερδών της σε διάστημα σχεδόν έξι ετών ανακοίνωσε την Τετάρτη η SAP, επικαλούμενη την επιβάρυνσή της με δαπάνες για εξαγορές και την εξασθένηση του δολαρίου.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης κατασκευάστριας επιχειρηματικού λογισμικού διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο στα 242 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 22% σε σχέση με τα 310 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2007.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει άνοδο της κερδοφορίας της στα 340 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, οι πωλήσεις αδειών λογισμικού αυξήθηκαν κατά 11% στα 622 εκατ. ευρώ, έναντι 679 εκατ. ευρώ που εκτιμούσε η αγορά.

Σημειώνεται ότι η εξασθένηση του δολαρίου έναντι του ευρώ περιόρισε την αξία των εσόδων της SAP από τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας βάσει πωλήσεων. Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 8,4% έναντι του δολαρίου κατά το πρώτο τρίμηνο.

Όπως ανακοινώθηκε, τα έσοδα από την παροχή λογισμικού και τις σχετιζόμενες υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στο εν λόγω διάστημα σε 1,74 δισ. ευρώ, 15% υψηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η μετοχή της SAP έχει υποχωρήσει φέτος στη Φρανκφούρτη κατά 7%, έναντι πτώσης 15% που έχει καταγράψει ο γερμανικός δείκτης DAX. Στις 8.07’ τοπική ώρα κατέγραφε απώλειες 2,8% στα 32,13 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα