Alcatel-Lucent: Διεύρυνση ζημιών στο α’ τρίμηνο

Προβλέπει μείωση των ετήσιων πωλήσεων
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008 10:26
UPD:10:28

ΣΤΑ 181 εκατ. ευρώ, από οκτώ εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, διευρύνθηκαν οι ζημίες της Alcatel-Lucent στο πρώτο τρίμηνο του 2008, εξ αιτίας του κόστους του προγράμματος περικοπής θέσεων εργασίας. Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού προέβλεψε, παράλληλα, πτώση των πωλήσεών της στο σύνολο του έτους.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν για τους τρεις πρώτους μήνες του 2008 ζημίες ύψους 171 εκατ. ευρώ. Η διευθύνουσα σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Πατρίτσια Ρούσο, δεν αποκάλυψε πότε η Alcatel-Lucent θα επιστρέψει στην κερδοφορία.

Η Alcatel-Lucent εκτίμησε πως οι πωλήσεις της θα μειωθούν φέτος κατά 2% με 5%, λόγω της εξασθένησης του δολαρίου έναντι του ευρώ και των καθυστερήσεων πληρωμής ορισμένων πελατών.

«Ο αντίκτυπος της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου στα έσοδά μας είναι πολύ μεγάλος», επισήμανε ο Ουμπέρτ ντε Πεσκιντού, οικονομικός διευθυντής της Alcatel-Lucent, η οποία δημιουργήθηκε το 2006 έπειτα από συγχώνευση. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι προβλέψεις για κάμψη των πωλήσεων αποδίδονται επίσης σε μια πιθανή μείωση των δαπανών των πελατών.

Στο πρώτο τρίμηνο, τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 0,5% στα 3,86 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για αύξησή τους κατά 2,8% στα 3,99 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα