«Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με D.T.

Οι επαφές θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008 15:41
UPD:22:03

«Οι συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom αναφορικά με το μέλλον του ΟΤΕ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και θα συνεχισθούν και την επόμενη εβδομάδα».

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν την Τετάρτη τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών σχετικά με τις συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συμμαχίας για τον ΟΤΕ.

«Γίνεται αρκετή προσπάθεια ώστε οι δύο πλευρές να βρουν κοινά σημεία σε ορισμένα θέματα. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την άλλη εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

«Υπάρχει πρόοδος αλλά οι συνομιλίες συνεχίζονται ακόμη», δήλωσε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, μετά την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική. Υπάρχουν ακόμα μερικά θέματα προς επίλυση».

Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η συμφωνία έχει κλείσει, δήλωσε: «Η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη».

Η είδηση για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις έδωσαν ισχυρή ώθηση στη μετοχή του ΟΤΕ τα κέρδη της οποίας ξεπέρασαν προς στιγμήν το 5%. Τελικά έκλεισε με άνοδο 2,8% διαμορφούμενη στα 19,12 ευρώ.

ΠΑΣΟΚ: H κυβέρνηση να μας ενημέρωσει υπεύθυνα για τον ΟΤΕ

«Υπεύθυνη» ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα του ΟΤΕ [OTEr.AT] ζήτησε από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας τη θέση του υπέρ της διατήρησης του δημόσιου ελέγχου στον Οργανισμό http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/30/1506644.htm .

ΣΥΝ: Δήθεν «σκληρές διαπραγματεύσεις»

Για απόπειρα δημιουργίας κλίματος «δήθεν "σκληρών διαπραγματεύσεων" με την Deutsche Telekom κάνει λόγο το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Δημήτρης Στρατούλης, κατηγορώντας για άλλη μία φορά την κυβέρνηση για ξεπούλημα του ΟΤΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/30/1506648.htm .

ΛΑ.Ο.Σ: Ο μόνος που ζημιώνεται είναι ο ελληνικός λαός

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον ΟΤΕ εξέδωσε και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως «ο μόνος που ζημιώνεται είναι ο ελληνικός λαός» http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/30/1506688.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα