Χ. Φώλιας: «Η στρατηγική που ακολουθήσαμε δικαιώνεται»

«δεν τίθεται θέμα δυσφορίας των Αμερικανών για τον South Stream
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008 16:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η ελληνορωσική συμφωνία για τον αγωγό South Stream αποδεικνύει τον ορθό δρόμο στον οποίο κινείται η πολιτική για τη διεθνή ενεργειακή διασύνδεση της χώρας μας, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φωλιας, μιλώντας μετά την συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, την οποία και ενημέρωσε σχετικά.

«Η στρατηγική που ακολουθήσαμε δικαιώνεται για άλλη μια φορά και αποδεικνύει ότι είναι προς την ορθή κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Φώλιας, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι να διασφαλιστεί ενεργειακή επάρκεια και ταυτόχρονα πολλαπλές πηγές ενέργειας για τη χώρα μας.

Στόχος, συμπλήρωσε ο υπουργός, είναι και η στήριξη των εταίρων στην Ε.Ε., μέσω του διαμετακομιστικού ρόλου που πλέον παίζε με πολύ ενεργό και αποτελεσματικό τρόπο, η χώρα μας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ερωτηθείς εξάλλου για τα οικονομικά οφέλη από τον αγωγό, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι το όφελος που θα προκύψει, θα είναι η ενεργειακή επάρκεια και για τη χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγορά και την βιομηχανική και την ιδιωτική.

Σε άλλη ερώτηση για το που θα περάσει ο αγωγός, ο κ. Φώλιας είπε ότι αυτό προβλέπεται από τη συμφωνία ότι θα αποφασιστεί σε επίπεδο εταιρείας το σημείο εισόδου και εξόδου από την Ελλάδα.

Όσο για τα περί δυσφορίας των Αμερικανών για τη συμφωνία, ο υπουργός Ανάπτυξης παρατήρησε ότι «δεν τίθεται θέμα δυσφορίας, συμφωνούμε και εμείς και οι Αμερικανοί ότι είναι απαραίτητη η πολλαπλότητα των πηγών ενέργειας για τη χώρα μας».

Τέλος, σε ερώτηση για την ακρίβεια, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «αντιμετωπίζεται και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα