Sun Microsystems: Απρόσμενες ζημίες 34 εκατ. δολ. στο γ’ τρίμηνο χρήσης

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008 10:07
UPD:10:09

Ζημίες, έναντι κερδών που προέβλεπε η Wall Street, ανακοίνωσε η αμερικανική κατασκευάστρια λογισμικού Sun Microsystems για το τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, που έληξε στις 30 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε ζημίες 34 εκατ. δολαρίων ή τεσσάρων σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 67 εκατ. δολαρίων ή επτά σεντς ανά μετοχή που είχε εμφανίσει στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 18 σεντς ανά μετοχή, εκτιμώντας ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας θα αντιστάθμιζαν τον αντίκτυπο από την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας. Η Sun Microsystems απέδωσε τις ζημίες της στις εξαιρετικά χαμηλές πωλήσεις στις αμερικάνικες εταιρείες.

Η εταιρεία προέβλεψε ακόμη πως στο τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης τα έσοδά της θα παραμείνουν αμετάβλητα, ενώ αποκάλυψε και τα σχέδιά της για περικοπή 1,500 με 2.500 θέσεων εργασίας.

Οι μετοχές της Sun Microsystems, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της χθες, μετά το κλείσιμο της Wall Street, κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του 15 κατά τη διάρκεια των μετασυνεδριακών συναλλαγών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα