Εκπρόσωποι της Credit Agricole στο δ.σ. της Εμπορικής

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2000 19:04
UPD:19:06

Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας με μοναδικό θέμα την ανασύνθεσή του μετά και την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας της Εμπορικής Τράπεζας με τη γαλλική Credit Agricole.

Ολα τα μέλη του δ.σ. υπέβαλαν στον πρόεδρο του δ.σ., κ. Ιωάννη Στουρνάρα, τις παραιτήσεις τους, από τις οποίες τέσσερις έγιναν αποδεκτές. Στο νέο δ.σ. της τράπεζας συμμετέχουν οι δύο εκπρόσωποι της Credit Agricole, κ. Jak Luc Perron και κ. Chistian Besse, καθώς και οι κ.κ. Γεώργιος Μουτσόπουλος και Δημήτρης Φραγγέτης, οι οποίοι ανέλαβαν καθήκοντα διοικητού του ΟΓΑ και γενικού διευθυντή της Εμπορικής, αντίστοιχα.

Οπως προαναφέρθηκε, η Εμπορική Τράπεζα ανακοίνωσε και επισήμως τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Credit Agricole με τη μεταβίβαση του 6,7% των μετοχών της ελληνικής στη γαλλική τράπεζα μέσω της Εμπορικής Χρηματιστηριακής. Συγκεκριμένα, μεταβιβάστηκαν 5.718.466 μετοχές που κατείχαν οι θυγατρικές εταιρείες της Εμπορικής, «Φοίνιξ» και «Εμπορική Κεφαλαίου», οι οποίες και εισέπραξαν το τίμημα της πώλησης το οποίο ανήλθε σε 94.068.765.700 δρχ.

Σημειώνεται, ότι η Credit Agricole διαθέτει δίκτυο 8.000 καταστημάτων και 86.000 υπαλλήλους, αποτελεί τη μεγαλύτερη Τράπεζα στη Γαλλία και έχει παρουσία σε 60 χώρες. Η σχετική συμφωνία που έκλεισε τον Ιούνιο, προβλέπει τη συνεργασία των δύο τραπεζών στους τομείς των τραπεζοασφαλειών, της επενδυτικής τραπεζικής, της διαχείρισης διαθεσίμων και της καταναλωτικής πίστης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα