Lenovo: Σχέδια εξαγορών για την ενίσχυση του μεριδίου της στην αγορά

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008 10:27

Σε εξαγορές εταιρειών σχεδιάζει να προβεί η Lenovo, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αναρριχηθεί ξανά στην τρίτη θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης προσωπικών υπολογιστών, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή ο πρόεδρός της.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το μερίδιο αγοράς που κατέχουμε αυτή τη στιγμή και την παγκόσμια κατάταξή μας», ανέφερε ο Γιανγκ Γιουάνκινγκ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Όπως εκτίμησε, θα υπάρξουν νέες συγχωνεύσεις στον κλάδο, στις οποίες η Lenovo σκοπεύει να συμμετάσχει.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, στο στόχαστρο της εταιρείας ενδεχομένως να τεθούν μεταξύ άλλων κατασκευάστριες υπολογιστών, όπως η Fujitsu Siemens Computers.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ανακοινωθέντα στοιχεία της Lenovo, η οποία αντλεί περισσότερο από το ήμισυ των πωλήσεών της από την Ασία, η ρευστότητά της κυμαινόταν περίπου στα 2,2 δισ. δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2007.

Η εξαγορά της IBM, έναντι 1,25 δισ. δολαρίων, πριν από τρία χρόνια, είχε αναδείξει την εταιρεία στη Νο3 κατασκευάστρια υπολογιστών στον κόσμο. Τη θέση αυτή έχασε πέρυσι, μετά την εξαγορά της Packard Bell από την ανταγωνίστριά της Acer, η οποία ανέτρεψε τα σχέδιά της κινεζικής εταιρείας για επέκταση στην Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα