Επιστροφή στο «κόκκινο»

Για πρώτη φορά μετά από τρεις ημέρες στην Ευρώπη
Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 00:01

ΑΡΝΗΤΙΚΗ εικόνα για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες εμφάνισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους δείκτες των blue chip να τερματίζουν με μεικτά πρόσημα στο κλείσιμο της συνεδρίασης. Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε και η Wall Street, με πρωταγωνίστρια στις απώλειες τη Yahoo, μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι απέσυρε τελικά την προσφορά της για τη δεύτερη πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης του κόσμου και το νέο ρεκόρ του πετρελαίου.

Των απωλειών ηγήθηκαν εταιρείες του τεχνολογικού τομέα, λόγω προσδοκιών των επενδυτών ότι η ανάπτυξη των εταιρικών κερδοφοριών δεν θα είναι τόσο ισχυρή ώστε να διευρύνει το δίμηνο ράλι των μετοχών. Η μετοχή της σημείωσε ενδοσυνεδριακά απώλειες 22%, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι μετοχές της Google.

Χαμηλότερα πίεσε τον τεχνολογικό κλάδο και η μετοχή της Ericsson, της μεγαλύτερης εταιρείας ασύρματων δικτύων στον κόσμο, λόγω αρνητικών προοπτικών για τα περιθώρια κέρδους, ενώ πτωτικά κινήθηκε και η Nokia.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Deutsche Telekom, καθώς έγινε γνωστό ότι εξετάζει την εξαγορά της Sprint Nextel Corp, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ.

Στο «κόκκινο» κινήθηκε και η European Aeronautic, Defence & Space μετά και τις νέες καθυστερήσεις που σημειώνονται στις παραδόσεις παραγγελιών.

Κλειστή παρέμεινε η αγορά του Λονδίνου λόγω αργίας. Στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,13% στις 5.063,36 μονάδες και στη Φραγκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,13% στις 7.052,08 μονάδες.

Το αρνητικό κλίμα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, διαμορφώθηκε από την κόκκινη Yahoo και τις απώλειες της Countrywide, μετά τη σύσταση αναλυτή ότι η Bank of America πρέπει να αποσύρει την προσφορά της για την εταιρεία.

Σε χαμηλό δύο μηνών διαπραγματεύθηκαν οι μετοχές της Berkshire Hathaway, μετά τις απώλειες ύψους 64% που κατέγραψε η εταιρεία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Θετικά ήταν τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, καθώς ο δείκτης ISM για τον τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ σημείωσε απρόσμενη άνοδο τον Απρίλιο, μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες απωλειών, ξαφνιάζοντας τους αναλυτές.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα