Yahoo: Ανοιχτός σε προσφορές εξαγοράς ο CEO

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 08:37
REUTERS /MIKE BLAKE

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Yahoo! Inc., Jerry Yang, ο οποίος δέχθηκε κριτική από μερίδα επενδυτών για την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς της εταιρείας από την Microsoft Corp., αντί ποσού 47,5 δισ. δολ., είπε ότι θα σκεφτεί την πώληση στην εταιρεία λογισμικού ή σε άλλο ενδιαφερόμενο, αλλά στη σωστή τιμή.

Ο Yang θα συνεχίσει τη στρατηγική της αύξησης των πωλήσεων διαφήμισης στο Internet και μιλά με άλλες εταιρείας για τους τρόπους αύξησης της αξίας της Yahoo!

«Τη στιγμή που η Yahoo δεν πωλείται, η εταιρεία θα ακούσει κάποιον άλλο που θα έρθει και θα θέλει να την αγοράσει», δήλωσε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, μετά την πτώση της μετοχής της εταιρείας κατά 15%.

Η Yahoo, απέρριψε προσφορά 33 δολ. ανά μετοχή λέγοντας ότι η αξία της δεν είναι λιγότερη από 37 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με δήλωση του CEO της Microsoft, Steve Ballmer, στις 3 Μαΐου. Οι μετοχές της Yahoo υποχώρησαν 4,30 δολ., φθάνοντας χθες στα 24,37 δολ. η μία στο Nasdaq, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών.

Η Yahoo, κάτοχος της πιο δημοφιλούς μηχανής εύρεσης στο Internet στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι η ετήσια γενική της συνέλευση θα γίνει στις 3 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα