Adidas: 32% υψηλότερα τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 10:00

¶νοδο των κερδών της κατά 32% εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του έτους η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο Adidas, καθώς απέδωσαν οι πιέσεις που άσκησε στους προμηθευτές της για μείωση του κόστους. Τα κέρδη της επηρεάστηκαν θετικά και από τη λειτουργία νέων καταστημάτων με το εμπορικό της σήμα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, τα καθαρά κέρδη της Adidas ανήλθαν σε 169 εκατ. ευρώ ή 84 σεντς ανά μετοχή, έναντι 128 εκατ. ευρώ ή 63 σεντς ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Ξεπέρασαν, μάλιστα, τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για κέρδη 158,9 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο.

Η εξαγορά της Reebok International το 2006 έδωσε τη δυνατότητα στην Adidas να διεκδικήσει, και να πετύχει τελικά, μείωση των τιμών από τους προμηθευτές της. Σημειώνεται ότι η εταιρεία προμηθεύεται την πλειοψηφία των υλικών της από τις αγορές της Ασίας, διατηρώντας έτσι τις δαπάνες της σε χαμηλά επίπεδα.

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου σημείωσαν άνοδο 3% στα 2,62 δισ. ευρώ, ενώ μόνο για το σήμα της Adidas ενισχύθηκαν κατά 8%. Αντίθετα, οι πωλήσεις της Reebok υποχώρησαν κατά 13% στα 454 εκατ. ευρώ. Εξαιρουμένων των συναλλαγματικών μεταβολών, η μείωση διαμορφώθηκε στο 6%.

Οι μετοχές της εμφάνισαν χθες στη Φρανκφούρτη κέρδη 0,1% και διαμορφώθηκαν στα 40,40 ευρώ. Από τις αρχές του έτους έχουν μειωθεί συνολικά κατά 21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα