Υγεία: Συμφωνία για την εξαγορά του 50% της τουρκικής Safak

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 10:54

Την εξαγορά του 50% του τουρκικού ιδιωτικού Ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας Safak, έναντι 48 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία. Το Υγεία απέκτησε επίσης την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμη ότι το Υγεία θα αγοράσει το 50% οικοπέδου που ανήκει στη Safak, έναντι πέντε εκατ. δολαρίων, «το οποίο θα αξιοποιηθεί με την δημιουργία ενός σύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου, σε κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης».

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Safak, είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους Ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας στην Τουρκία, και διαθέτει τέσσερα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης με 470 κλίνες συνολικά. Το 2007 ο όμιλος εμφάνισε έσοδα 64 εκατ. δολαρίων και κέρδη EBITDA 8 εκατ. δολ.

«Μαζί με τον εταίρο της, τον Όμιλο Safak, το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία, στοχεύει να αποκτήσει ηγετική θέση στην ιδιωτική αγορά υπηρεσιών υγείας της Τουρκίας», επισημαίνει το Υγεία στην ανακοίνωσή του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα