Reuters: Εως τα 29 ευρώ/μετοχή αναμένει η κυβέρνηση την τιμή πώλησης για ΟΤΕ

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 14:18
UPD:14:23

H ελληνική κυβέρνηση αναμένει ότι θα πουλήσει το 3% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom σε τιμή έως και 29 ευρώ ανά μετοχή, στο πλαίσιο συμφωνίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αποκάλυψε σήμερα στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Η τιμή πώλησης του 3% του ΟΤΕ θα είναι υψηλότερη των 26 ευρώ ανά μετοχή, που συμφώνησε να πουλήσει η MIG, και δεν θα υπερβαίνει πιθανότητα τα 29 ευρώ», ανέφερε ο αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι ο ΟΤΕ «αναμένεται να εισέλθει στον ισχυρότερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Ευρώπης».

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία ελέγχει ποσοστό 28% στον ΟΤΕ, βρίσκεται σε εντατικές διαπραγματεύσεις με την Deutsche Telekom από τον Μάρτιο, με στόχο την πώληση ποσοστού του ΟΤΕ και την από κοινού άσκηση του management.

Η συμφωνία είναι η τελευταία κίνηση σε μία συνεχιζόμενη αναδιάταξη του ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού κλάδου με τους μεγάλους ομίλους να αναζητούν την επέκτασή τους σε λιγότερο ώριμες αγορές. Ο ΟΤΕ διαθέτει παρουσία σε Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Αλβανία.

«Είμαστε πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Deutsche Telekom για την πώληση ποσοστού του ΟΤΕ και από κοινού άσκηση του management. Μένουν κάποιες λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία», επισήμανε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

«Η συμφωνία αναμένεται ότι θα δίνει στο ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα να πουλήσει επιπλέον ποσοστό του ΟΤΕ στο μέλλον σε προσυμφωνημένη τιμή», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Deutsche Telekom συμφώνησε να εξαγοράσει ποσοστό 20% του ΟΤΕ από την Marfin Investment Group, έναντι 2,5 δισ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή, ο γερμανικός κολοσσός διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 3% και 2% από την αγορά, ώστε μαζί με το ελληνικό Δημόσιο να ελέγχουν ποσοστό λίγο πάνω από το 50%.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ ανέρχεται σε περίπου 9,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα