ΟΜΕ-ΟΤΕ: Εξώδικο προς ΟΤΕ και ΥΠΟΙΟ

Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 15:33
UPD:15:36

Eξώδικη δήλωση προς τη διοίκηση του ΟΤΕ και τον υπουργό Οικονομίας απηύθυνε χθες η ΟΜΕ- ΟΤΕ.

Σε αυτή διαμαρτύρεται «για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει αγνοηθεί πλήρως το επίμονο αίτημα των εργαζομένων για χορήγηση ουσιαστικής πληροφόρησης για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης με τη Deutsche Telekom και τους όρους της συμφωνίας πώλησης που πρόκειται να συναφθεί».

Έτσι, ζητά να της χορηγηθούν εγγράφως εντός δύο ημερών «εμπεριστατωμένες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων» αλλά και την αποχή του ελληνικού δημοσίου από τη μεταβίβαση των μετοχών, «μέχρις ότου λάβει χώρα προσήκουσα διαβούλευση με τους εργαζόμενους».

Σε αντίθεση περίπτωση, η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει στην αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να υποχρεωθεί το δημόσιο να απέχει από τη μεταβίβαση των μετοχών μέχρις ότου λάβει χώρα κατά τον προσήκοντα τρόπο η διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, σε κάθε περίπτωση η από μέρους του εργοδότη άρνηση συμμόρφωσης σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που επικαλείται επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι σε αντίστοιχη περίπτωση το Πρωτοδικείο του Παρισιού, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και κατ’ επιταγή της κοινοτικής νομοθεσίας, απαγόρευσε στον ελεγχόμενο από το κράτος ενεργειακό όμιλο Gaz de France να λάβει απόφαση συγχώνευσης με τον όμιλο Suez μέχρις ότου ενημερώσει λεπτομερώς και διαβουλευθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα