Διευρύνθηκαν οι ζημίες της easyJet στο α’ εξάμηνο χρήσης

Λόγω της ανόδου στις τιμές αεροπορικών καυσίμων
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 11:17
UPD:11:19

Διεύρυνση των ζημιών του στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης στα 57,5 εκατ. στερλίνες (112,9 εκατ. δολάρια) ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους easyJet.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε εκδώσει προειδοποίηση για την κερδοφορία της τον περασμένο Μάρτιο, επικαλούμενη την εκτόξευση των τιμών αεροπορικών καυσίμων.

Παρά τις ζημιές πάντως, η easyJet είδε την επιβατική της κίνηση να αυξάνεται στο εν λόγω διάστημα, όπως και τις κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι. Ειδικότερα, στο εξάμηνο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε ήταν 15% υψηλότερος σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ ο δείκτης πληρότητας των αεροσκαφών της παρέμεινε σταθερός στο 81%.

«Η easyJet συνεχίζει να αναπτύσσεται και ως προς το μέγεθος και ως προς τη δύναμή της... Οι δείκτες πληρότητας παραμένουν ισχυροί και οι κρατήσεις μας είναι ελαφρώς υψηλότερες συγκριτικά με πέρυσι», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ¶ντι Χάρισον.

Πρόσθεσε, πάντως πως οι υψηλές τιμές των καυσίμων – λόγω της κούρσας των τιμών πετρελαίου – παραμένουν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η easyJet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα