Πάνω από τα 122 δολ. η τιμή του αργού

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 11:49
UPD:11:50

Πάνω από τα 122 δολάρια το βαρέλι παραμένουν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, παρά την άνοδο του δολαρίου, εν μέσω ανησυχιών για την πιστωτική κρίση, και με τα διεθνή χρηματιστήρια να βρίσκονται γενικά σε θετικό έδαφος.

Η τιμή του αργού διαμορφωνόταν λίγο νωρίτερα στα 122,09 δολάρια το βαρέλι, κοντά στο ιστορικό ρεκόρ των 122,73 δολαρίων το βαρέλι, στο οποίο αναρριχήθηκε την Τρίτη. Στήριξη στην άνοδο των τιμών παρέχουν οι φόβοι σχετικά με την επάρκεια της προσφοράς καθώς και τα στοιχεία που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα για τα εβδομαδιαία αποθέματα των ΗΠΑ.

Η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας εκτιμάται ότι θα δείξει άνοδο των αποθεμάτων αργού, την περασμένη εβδομάδα, κατά 1,6 εκατ. βαρέλια. Αυξημένα κατά 800.000 βαρέλια αναμένονται και τα αποθέματα των διυλισμένων προϊόντων, ενώ αυτά της βενζίνης εκτιμάται ότι θα έχουν υποχωρήσει κατά 100.000 βαρέλια.

Από τις αρχές του μηνός οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 8,5% ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφουν κέρδη 27%, πυροδοτώντας ανησυχίες για περαιτέρω αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα