Sprint Nextel, Clearwire συγχωνεύουν τα ασύρματα δίκτυά τους

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 14:27
UPD:14:29

Τη συγχώνευση των ασύρματων δικτύων υψηλής ταχύτητας ανακοίνωσαν οι Sprint Nextel και Clearwire, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας η οποία θα χρηματοδοτείται από εταιρείες των κλάδων τεχνολογίας και ασύρματης επικοινωνίας.

Όπως αναφέρουν οι δυο εταιρείες σε κοινό ανακοινωθέν τους, στην κοινοπραξία που θα συσταθεί θα επενδύσουν οι Intel, Comcast Corp., Time Warner Cable, Google και Bright House Networks το συνολικό ποσό των 3,2 δισ. δολαρίων. Το ενιαίο δίκτυο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας WiMax.

Η συμφωνία δίνει στην Sprint τη δυνατότητα να περιορίσει τις δαπάνες, καθώς η απώλεια πελατών στην αγορά κινητής τηλεφωνίας έπληξε πέρυσι την κερδοφορία της. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα την καταστήσει ανταγωνιστικότερη έναντι των μεγαλύτερων εταιρειών AT&T και Verizon Wireless στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου σε υψηλότερες ταχύτητες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι επενδύσεις, που θα υλοποιηθούν από τις εταιρείες ασύρματης επικοινωνίας και τεχνολογίας, θα βασίζονται στην τιμή – στόχο των 20 δολαρίων για κάθε μετοχή της Clearwire. Η Sprint θα κατέχει το 51% της νέας εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα