Οξεία επίθεση Γ. Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης

Ομιλία στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 15:06
UPD:17:24

Δριμύ κατηγορώ για την πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

Παρότι η ολοκληρωμένη ανάρρωση απαιτεί ακόμη λίγο χρόνο, θεώρησα σήμερα απαραίτητη την παρουσία μου εδώ και τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, διότι περνάμε μία καμπή αποφασιστική, μία στιγμή όπου παίρνονται αποφάσεις, που θα στιγματίσουν τη ζωή του τόπου για πολλά χρόνια, για πολλές δεκαετίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου κάνοντας λόγο για θεσμικές, οικονομικές και κοινωνικές αποφάσεις της κυβέρνησης που -όπως είπε- θα επηρεάσουν αρνητικά την πορεία της χώρας.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η χώρα ζει σήμερα τη χειρότερη μετά τη μεταπολίτευση, περίοδό της. «Ο πολίτης -είπε- εύχεται το "Μη χειρότερα", ενώ το 2004, προ των εκλογών, μπορούσε κι έλεγε "Μπορούμε και πολύ καλύτερα". Δυστυχώς, διαψεύστηκε και αυτή η αίσθηση αυτοπεποίθησης, σιγουριάς και ελπίδας που υπήρχε τότε, έγινε, τέσσερα χρόνια μετά, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, απαισιοδοξία».

«Αυτό -πρόσθεσε- εμείς, έχουμε ευθύνη να το ανατρέψουμε. Να ανατρέψουμε την ανικανότητα, την κοινωνική αδικία, την ανευθυνότητα, την αδιαφάνεια, την αυθαιρεσία, λέξεις που χαρακτηρίζουν τη σημερινή πολιτική της κυβέρνησης».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, με τον προϋπολογισμό -όπως σημείωσε- να έχει καταρρεύσει ήδη από το πρώτο τετράμηνο, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει ξεπεράσει το όριο του 3%. Το πρωτοφανές έλλειμμα στο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζει τη συνεχή απώλεια της ανταγωνιστικότητας.

Όπως εξάλλου επεσήμανε, «η κυβέρνηση εκτός από το να δανείζεται συνεχώς, κάνει πλειστηριασμούς, ξεπουλώντας κρίσιμες εθνικές υποδομές, όπως είναι ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι εταιρείες υδάτων και αύριο, βεβαίως, και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η ΔΕΗ».

«Είναι τόσο αρνητική η διαχείριση των δημοσίων χρημάτων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου, «που τέσσερα χρόνια μετά από την απάτη της απογραφής, φοβάται πια μήπως η ίδια βρεθεί και επίσημα στο εδώλιο του κατηγορουμένου».

«Γι' αυτό και θα επιδιώξει να εκδώσει, μέσα στο καλοκαίρι, τα δεκάδες Προεδρικά Διατάγματα, που θα της επιτρέψουν να ασελγήσει στα αποθεματικά των Ταμείων, με τρόπο ακόμη πιο ωμό από την περιβόητη έκδοση των δομημένων ομολόγων», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι έχει βάλει τη χώρα μας υπό μόνιμη επιτήρηση και κηδεμονία, «σε μία, χωρίς λόγο, περιπέτεια για το έθνος, μία απαράδεκτη και ανεύθυνη περιπέτεια για το έθνος και το λαό μας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της ακρίβειας, της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και του υπερδανεισμού. Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την πιο επιθετική ακρίβεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρατήρησε, επισημαίνοντας ότι το Κίνημα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή. «Ακόμα περιμένουμε την ανταπόκριση της κυβέρνησης ... Καταθέτουμε πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών και καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στην προωθούμενη συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την Deutshe Telekom για τον ΟΤΕ ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για σκάνδαλο απιστίας εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική και πολιτική δυνατότητα, προκειμένου το Δημόσιο να ανακτήσει τον έλεγχο στον Οργανισμό http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/07/1509007.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα