Γ. Βουλγαράκης: Καταπληκτική η συγκυρία για την εισαγωγή ναυτιλιακών εταιριών στο ΧΑ

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 17:51
UPD:17:53

Συνάντηση με τους προέδρους του Χρηματιστηρίου Σπύρου Καπράλου και της Ένωσης Εφοπλιστών Φορτηγών Μεσογειακών Πλοίων Νικόλαου Βαρβατέ είχε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης.

Αντίκειμενό της ήταν ο συντονισμός της δράσης και των διαδικασιών για την είσοδο των ελληνικών εταιρειών της φορτηγού ναυτιλίας στο Χρηματιστήριο.

«Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση με τον κύριο Καπράλο και τον κύριο Βαρβατέ για να εξευρεθεί τρόπος, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ναυτιλιακές εταιρείες να μπουν στο ελληνικό Χρηματιστήριο» δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε πως υπάρχει μια καταπληκτική συγκυρία για τη ναυτιλία αλλά και πως το ΧΑ έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης γνωστοποίησε πως το επόμενο διάστημα θα γίνει στο Χρηματιστήριο, μία πολύ μεγάλη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και των τραπεζών για να καθοριστεί, όπως είπε, και η πρακτική διαδικασία ώστε να μπουν οι ελληνικές εταιρείες στο Χρηματιστήριο.

Διευκρίνισε δε πως αυτή η συζήτηση αφορά το σύνολο της Ναυτιλίας.

Ο κ. Καπράλος από την πλευρά του επανέλαβε πως το ελληνικό Χρηματιστήριο άλλαξε το θεσμικό του πλαίσιο, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό κλάδο να μπορούν να εισαχθούν με τις ίδιες προϋποθέσεις, με τις οποίες μπαίνουν και οι εταιρείες που είναι στη στεριά.

Τέλος, ο κ. Βαρβατές δήλωσε: «Οι προϋποθέσεις που τώρα διαμορφώνονται με το Χρηματιστήριο θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ θετικές και ουσιαστικές, για να μπορέσουμε να κάνουμε τα βήματα που χρειάζονται».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα