InBev: Απρόσμενη πτώση στα κέρδη α’ τριμήνου

Λόγω των μειωμένων πωλήσεων σε Βραζιλία και Ρωσία
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 11:34

Απρόσμενη πτώση κατά 11% κατέγραψε η κερδοφορία της InBev στο πρώτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα των μειωμένων πωλήσεων στη Βραζιλία – εξαιτίας των πλημμυρών – και της ανόδου στις τιμές ενέργειας, σιτηρών και αλουμινίου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως, τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν στα 249 εκατ. ευρώ, έναντι 280 εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2007. Αντιθέτως, οι αναλυτές ανέμεναν άνοδό τους κατά 15% στα 323 εκατ. ευρώ.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν στις Βρυξέλλες έως και 7,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου εξαμήνου.

Η παρασκευάστρια εταιρεία της δημοφιλούς μπύρας Stella Artois και της «ξανθιάς» Beck, η οποία χαρακτήρισε «δύσκολη» την έναρξη της χρονιάς, δέχθηκε ισχυρότερο πλήγμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της από τις πλημμύρες στην Βραζιλία, καθώς αντλεί το ήμισυ των κερδών της από τη Λατινική Αμερική.

Στο μεταξύ, οι πωλήσεις της στη Ρωσία, όπου κατέχει το δεύτερη θέση στην κλάδο ζυθοποιίας, μειώθηκαν κατά 11%, ενώ πτώση 1,2% σημείωσαν και στη δυτική Ευρώπη.

Συνολικά, η ποσότητα μπύρας που πουλήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2008 υποχώρησε κατά 0,4%, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών μεταβολών, των εξαγορών και πωλήσεων, επηρεαζόμενες από τις «αδύναμες επιδόσεις» στη Βραζιλία και τη Ρωσία, ανακοίνωσε η InBev.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα