Η Gazprom τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου της στο ανώτατο αξίωμα της Ρωσίας
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 12:53
UPD:12:55
EPA/SERGEI ILNITSKY

Στην τέταρτη θέση της λίστας με τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη, βάσει κεφαλαιοποίησης, αναρριχήθηκε η Gazprom – προσπερνώντας την General Electric – μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στο ύπατο αξίωμα της Ρωσίας. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/08/1509280.htm

Οι μετοχές του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου έχουν ενισχυθεί στο χρηματιστήριο της Μόσχας κατά 30% στους τελευταίους 12 μήνες, εν μέσω της αλματώδους αύξησης των τιμών ενέργειας, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της Gazprom να έχει διαμορφωθεί στα 7,8 τρισ. ρούβλια (327 δισ. δολ.).

Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, οι μετοχές της GE έχουν καταγράψει απώλειες 13%, με την αξία της εταιρείας να υποχωρεί στα 325 δισ. δολάρια.

Η χθεσινή ανάληψη από τον κ. Μεντβέντεφ των νέων καθηκόντων του έστειλε τις μετοχές της Gazprom 4,3% πάνω, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη άνοδό τους σε περισσότερους από τρεις μήνες.

Σημειώνεται ότι ο Μεντβέντεφ θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ρωσικής εταιρείας τον επόμενο μήνα, μόλις εκλεχθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα