Διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων κατοικιών

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που ισχύει για όλους τους πυρόπληκτους νομούς
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 14:59

Την παροχή επιπλέον διευκολύνσεων στους δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν αποκατάστασης των κατοικιών που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας αποφάσισαν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο πρόεδρος του Ταμείου Πυροπλήκτων Πέτρος Μολυβιάτης.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης, δίδεται προκαταβολή 10.000 ευρώ στους δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν ανακατασκευής κατοικιών και 2.000 ευρώ στους δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν επισκευής κατοικιών, χωρίς να απαιτείται πλέον η προσκόμιση της οικοδομικής άδειας κατασκευής ή του φακέλου μελέτης επισκευής αντίστοιχα.

Με την απόφαση, διευκολύνονται οι δικαιούχοι και σε ό,τι αφορά την διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας που ακολουθεί.

Αναλυτικά, με την Απόφαση ορίζεται ότι:

1. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος της πληρότητας του φακέλου των δικαιούχων του προγράμματος δωρεάν ανακατασκευής κατοικιών από τις Υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα εκδίδεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ Βεβαίωση Καθορισμού Δωρεάν Κρατικής Αρωγής για Ανακατασκευή και θα χορηγείται στον δικαιούχο προκαταβολή 10.000 ευρώ, χωρίς να απαιτείται και η προσκόμιση της οικοδομικής άδειας.

2. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών του φακέλου των δικαιούχων του προγράμματος δωρεάν επισκευής κατοικιών από τις Υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα χορηγείται στον δικαιούχο προκαταβολή 2.000 ευρώ, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση του φακέλου της μελέτης επισκευής.

Σημειώνεται ότι η Απόφαση ισχύει για όλους τους πυρόπληκτους Νομούς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα