Προς χάραξη μακροχρόνιας εθνικής στρατηγικής για την αλιεία

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2008 21:09

Η χάραξη μακροχρόνιας εθνικής στρατηγικής για την ελληνική αλιεία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων σε μαραθώνια σύσκεψη, υπό την προεδρία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρου Κοντού, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Επίσης, αποφασίστηκε:

-Η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά ψαριών, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα ελληνοποιήσεων, να εξασφαλιστεί το εισόδημα των κατά κύριο επάγγελμα αλιέων και να μην παραπλανάται το καταναλωτικό κοινό.

-Η πραγματοποίηση συσκέψεων ανά περιφέρεια, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων(παράκτιοι αλιείς, γρι-γρι, βιτζότρατες, τράτες) προκειμένου να ληφθούν υπόψη όλες οι συνθήκες που ανά περιοχή επικρατούν στις τελικές αποφάσεις. Η πρώτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου στη Νομαρχία Καβάλας.

-Να πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας, έτσι ώστε να συζητούνται τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και να δίνονται άμεσα οι απαραίτητες λύσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα