Κίνα: Περιορισμός των εξαγωγών τον Απρίλιο

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 08:26

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η ανάπτυξη των εξαγωγών της Κίνας τον Απρίλιο, καθώς το εμπορικό πλεόνασμα σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την κυβέρνηση να διατηρήσει τον χαμηλό ρυθμό ισχυροποίησης του νομίσματος της χώρας, γιουάν.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν περίπου 21,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μετά από αύξηση 30,6% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα περίπου 16,8 δισ. δολ., σχεδόν αμετάβλητο από 16,7 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά περίπου 26,1% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά από αύξηση 24,6% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς.

Η Κίνα περιόρισε την ισχυροποίηση του γιουάν από τις αρχές Απριλίου μετά την επιτάχυνση της το πρώτο τρίμηνο και με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2005. Ισχυρότερο νόμισμα καθιστά πιο ακριβές τις αγορές του εξωτερικού.

Το γιουάν σημείωσε άνοδο 0,35% έναντι του δολαρίου τον μήνα που πέρασε μετά από ισχυροποίηση 4,2% το πρώτο τρίμηνο.

Οι υπολογισμοί του Bloomberg έγινα με βάση τα στοιχεία του υπουργείου της Κίνας για τις εξαγωγές μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού τους πρώτους τέσσερις μήνες, που δημοσιεύθηκαν σήμερα στο Web site του. Το υπουργείο ανακίνωσε ότι οι εξαγωγές των προϊόντων που αντιπροσωπεύουν το 59,2% των συνολικών εξαγωγών και των εξαγωγών αγαθών αποτέλεσαν τα 47,3% του συνόλου των εισαγωγών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα