Νέο ρεκόρ για το πετρέλαιο πάνω από τα 124 δολ.

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 11:13
UPD:11:14

Στο νέο ρεκόρ των 124,73 δολαρίων το βαρέλι ανήλθε την Παρασκευή η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη, εν μέσω ανησυχιών ότι τα αποθέματα ντίζελ και βενζίνης ενδεχομένως να μην είναι αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση κατά τη θερινή περίοδο.

Τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων και η παραγωγή των διυλιστηρίων έχουν υποχωρήσει σημαντικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, ενώ οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Royal Dutch Shell στη Νιγηρία έχουν μειώσει την παραγωγή της εκεί.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) εξακολουθεί να δηλώνει απρόθυμος να αυξήσει την παραγωγή του, υποστηρίζοντας ότι η άνοδος των τιμών του «μαύρου χρυσού» πυροδοτείται από την εξασθένηση του δολαρίου.

Η τιμή του αργού για παράδοση τον Ιούνιο εκτοξεύτηκε σήμερα έως και 1,04 δολάρια στο ιστορικό ρεκόρ των 124,73 δολαρίων το βαρέλι, για να υποχωρήσει λίγο αργότερα στα 124,24 δολάρια το βαρέλι.

Η συνολική άνοδός της αυτή την εβδομάδα έχει διαμορφωθεί στο 7,2% και είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τις 23 Μαρτίου 2007. Σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, οι τιμές πετρελαίου εμφανίζονται διπλάσιες.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου αναρριχήθηκε σήμερα έως και 1,41 δολάρια στο ιστορικό ρεκόρ των 124,25 δολαρίων το βαρέλι. Αργότερα, διαμορφωνόταν στα 123,63 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα