Νίκας: Μέσω της La Dorna στη ρουμανική αγορά

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 11:47

Την υπογραφή συμφωνίας για την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της στη ρουμανική αγορά, μέσω του ομίλου γαλακτοκομικών προϊόντων La Dorna, ανακοίνωσε η Π. Γ. Νίκας ΑΒΕΕ.

Η σχετική συμφωνία πρόκειται να ενεργοποιηθεί άμεσα και σε πρώτη φάση περιλαμβάνει την προώθηση 15 προϊόντων υψηλής ποιότητας που καλύπτουν όλες τις βασικές κατηγορίες αλλαντικών στην τοπική αγορά, επισημαίνει η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η La Dorna κατέχει ηγετική θέση στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων της Ρουμανίας, διαθέτοντας στη χώρα 15.000 σημεία πώλησης, οκτώ εργοστάσια παραγωγής και με κύκλο εργασιών το 2007 περίπου 40 εκ. ευρώ.

Όπως τονίζει η Νίκας, μέσω της La Dorna, η ελληνική εταιρεία θα τοποθετήσει σε πρώτη φάση τα προϊόντα της σε 8.000 σημεία πώλησης.

«Οι προοπτικές αναμένονται σημαντικές για την ανάπτυξη της δραστηριότητας σε μια αγορά 22 και πλέον εκατομμυρίων καταναλωτών, στην οποία η κατά κεφαλήν κατανάλωση αλλαντικών προϊόντων είναι υπερδιπλάσια της αντίστοιχης ελληνικής και η συνολική αγορά εκτιμάται στα 1,5 δισ. ευρώ», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα