Γ. Καρατζαφέρης: Να μην πλειστηριάζεται η πρώτη κατοικία

«Στήνεται παιχνίδι απαξίωσης του Τ.Τ.»
Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 13:35
UPD:13:39
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Nα μην πλειστηριάζεται από τις τράπεζες η πρώτη κατοικία των δανειοληπτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων του ιδίου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου για την υπερχρέωση των νοικοκυριών.

Η πρώτη κατοικία δεν είναι μπετά και δοκάρια, αλλά οι αναμνήσεις της ζωής μιας οικογένειας, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και σημείωσε ότι κατά τον ίδιο τρόπο δεν πρέπει να πλειστηριάζονται οι τελευταίες 10 γελάδες ή τα τελευταία 50 γιδοπρόβατα ενός αγρότη.

«Δεν θα τον πεθάνουμε τον άλλο. Θα του αφήσουμε κάτι, να βρει ελπίδα και το βηματισμό του για να ξαναρχίσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στα αυξημένα κέρδη των τραπεζών -από 45% έως 240%, όπως είπε- επισημαίνοντας ότι μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εμφανίζει μείωση κερδών. Στήνεται παιχνίδι απαξίωσης για δοθεί σε νεότευκτους εφοπλιστές, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., καλώντας τον πρωθυπουργό να ψάξει για την υπόθεση.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στην ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική αγορά, υπογραμμίζοντας ότι τα ίδια προϊόντα πωλούνται φθηνότερα στη Γερμανία από ό,τι στην Ελλάδα, την ώρα που οι μισθοί στη Γερμανία είναι διπλάσιοι.

«Όταν έχουμε τέτοιες διαφορές στο καλάθι της νοικοκυράς, πώς θα μπορέσουν οι καταναλωτές να είναι συνεπείς στα δάνειά τους», αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος πρότεινε την ευθεία σύνδεση των επιτοκίων των ελληνικών τραπεζών με το επιτόκιο της ΕΚΤ.

«Ελέγξτε τις τράπεζες, μπορείτε, να συνδέσετε τα επιτόκια χορηγήσεως, τα επιτόκια που δίνονται για τις κάρτες, τα επιτόκια των τραπεζών, ευθέως με σταθερή σχέση με το επιτόκιο της Ευρώπης και δεν θα μπορεί να είναι παραπάνω από τόσο, προσδιορίστε το πόσο θα είναι, αλλά σταθερή σχέση, πέφτει την Τετάρτη στις 12, όχι πέφτει στην Ευρώπη και μετά από ένα χρόνο το θυμούνται οι τράπεζες και επιτέλους πρέπει να καταλάβουν και οι τράπεζες ότι πρέπει να σέβονται τους νόμους, υπάρχουν αποφάσεις ακόμα και του Αρείου Πάγου, οι οποίες δεν γίνονται σεβαστές, πρέπει να υπάρξει μια μέριμνα γιατί ο κόσμος βάλλεται και προσβάλλεται», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα