Αλαβάνος: Ντίλερ η κυβέρνηση - Το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι να πουλά

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 14:51
UPD:15:03
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο Αλεκος Αλαβάνος κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό.

Με τις πρώτες του φράσεις προς τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, που απήντησε στην ερώτηση, συμβολικά στα γερμανικά (ελέω Deutsche Telekom), ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι να πουλά.

Παράλληλα, επέκρινε έντονα την αποχώρηση του πρωθυπουργού από την αίθουσα της Ολομέλειας (σ.σ.είχε απαντήσει νωρίτερα σε άλλες επίκαιρες ερωτήσεις των κ.κ. Παπανδρέου και Καρατζαφέρη), παρά το γεγονός ότι η ερώτηση απεθυνόταν σε αυτόν. Αφού κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για εμπάθεια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ο πρωθυπουργός αποχώρησε για να δραπετεύσει από ενοχές γιατί, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, πρόκειται για μια αποικιοκρατικής αντίληψης συμφωνία.

«Πρέπει να κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Ένας ντίλερ είναι. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πουλάει. Και είναι επικίνδυνη γιατί πουλάει ένα Οργανισμό που είχε πέρσι κέρδη 600 εκατ. ευρώ, όταν η γερμανική εταιρεία που τον αγοράζει είχε 554 εκατ. ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος.

«Αυτό που κάνετε, στιγματίζει τις προοπτικές της χώρας για τα επόμενα 100 χρόνια», παρατήρησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε:

«Σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες -Γαλλία, Γερμανία κτλ- το κράτος ελέγχει τον ευαίσθητο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Γιατί άραγε; Εσείς το μόνο που κάνετε, είναι να πουλάτε».

Ο Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε να ανακτηθεί σταδιακά ο έλεγχος του ΟΤΕ με την αγορά του 51% από το ελληνικό δημόσιο, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτή τη κίνηση, ενώ με αφορμή και την υπόθεση Siemens μίλησε και για ποινικές ευθύνες: «Να είστε σίγουροι ότι Θα αναζητηθούν και οι οιεσδήποτε ποινικές ευθύνες που υπάρχουν στις σημερινές συναλλαγές για τον ΟΤΕ, διότι υπάρχει ένα "σκοτεινό δωμάτιο" όπου μεσάζοντες έπαιξαν βρώμικο ρόλο».

«Σοβαρά κ. Αλογοσκούφη είναι τα 2,8 δισ. ευρώ που είπατε για να ανακτηθεί ο έλεγχος από το δημόσιο το 50% συν μία μετοχή , αυτό είναι το πρόβλημά σας; Εδώ η MIG αγόρασε μέσα σε μια νύχτα το 20% με δανεικά. Αυτό είναι το πρόβλημα για το ελληνικό κράτος , για το μέλλον της ΟΝΕ τα 2,8. Αν τα είχατε δηλαδή θα κρατούσατε; Απλώς επειδή δεν τάχετε, δηλαδή για λόγους δημοσιονομικούς, πουλάτε τον ΟΤΕ;», διερωτήθηκε ο κ. Αλαβάνος και κατέληξε λέγοντας:

«Όσα είπατε κ. υπουργέ είναι παραμύθια, γιατί δεν δώσατε καμιά απάντηση, γιατί παραδώσατε τον ΟΤΕ χωρίς καμία εγγύηση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα