Χ.Α.: «Σφυροκόπημα» των τραπεζών

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2008 18:22
UPD:19:43

Εκτεταμένες ρευστοποιήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση – ιδίως στις τράπεζες – εκδηλώθηκαν στο Χ.Α. κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σημείωσε σημαντική πτώση κατά 3,55%. Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για περαιτέρω αποκρατικοποίηση του Τ.Τ. και πως η κυβέρνηση δεν ευνοεί απόκτηση μετοχών του από άλλους τραπεζικούς οργανισμούς.

Απώλειες πάνω από 3% κατέγραψε και η μετοχή της EFG Eurobank, ενώ η Εθνική Τράπεζα υποχώρησε κατά 2,63%.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.205,9 μονάδες μειωμένος κατά 1,43%. Ενδοσυνεδριακά διολίσθησε μέχρι τις 4.197,3 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 2,27%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 849,3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 588 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές με κυριότερες αυτές της Νεοχημικής http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 84 ενισχύθηκαν, 145 υποχώρησαν και 57 παρέμειναν αμετάβλητες.

«Η αγορά ακολούθησε σήμερα τις πτωτικές ευρωπαϊκές αγορές. Το κλίμα είναι και πάλι εύθραυστο μετά τις νέες διαγραφές που ανακοίνωσαν χρηματοπιστωτικοί όμιλοι στις ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθούν πιέσεις οι εγχώριες τραπεζικές μετοχές», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, αναλυτής στην Beta Xρηματιστηριακή.

«Το ελληνικό χρηματιστήριο θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα την τάση των ξένων αγορών», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα