United Textiles: Διευκρινίσεις σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008 09:30

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης που υλοποιεί για την εξυγίανσή της, προέβη η United Textiles, σε απάντηση σχετικού ερωτήματός του Χ.Α. για την υπολειτουργία των εργοστασίων της εταιρείας και την πρόθεσή της να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού και κλείσιμο εργοστασίων.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η United Textiles επισημαίνει πως υλοποιεί το επιχειρησιακό της σχέδιο αναδιάρθρωσης «με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες στην παραγωγική της βάση».

«Τα εργοστάσια λειτουργούν για την εκτέλεση παραγγελιών προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας στο νήμα, το ύφασμα και το έτοιμο ένδυμα. Έχουν ήδη αναπτυχθεί ιδιόκτητα εμπορικά σήματα στον τομέα του ετοίμου ενδύματος, η προώθηση των οποίων έχει σταδιακά ξεκινήσει για την Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη αγορά», συνεχίζει η εταιρεία.

Επισημαίνει, ακόμη, πως στο επιχειρησιακό σχέδιο η ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων απαιτεί πρόσθετη χρηματοδότηση, για την οποία η διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον βασικό μέτοχο και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Από την ταχεία και επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων αυτών θα εξαρτηθεί και η συνέχιση της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου, τονίζει η United Textiles.

«Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων δημιουργούνται αρρυθμίες στην ομαλή τροφοδοσία των εργοστασίων, οι οποίες αναμένεται να έχουν προσωρινώς επιπτώσεις στα αποτελέσματα, το ύψος των οποίων δεν δύναται σε αυτή την φάση να προσδιοριστεί», αναφέρει η εταιρεία, καταλήγοντας πως η Διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ρύθμιση των οφειλών ορισμένων παραγωγικών μονάδων προς την ΔΕΗ ενώ οι αμοιβές των εργαζομένων για τον Μάρτιο έχουν καταβληθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα