ΟΛΠ: Αποσφραγίστηκαν οι προσφορές για το ΣΕΜΠΟ

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008 10:58
UPD:15:29

Αποσφραγίστηκαν σήμερα - παρουσία εκπροσώπων των ενδιαφερομένων εταιρειών - οι προσφορές που κατατέθηκαν για το διαγωνισμό παραχώρησης των Προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/12/1510499.htm . Η αξιολόγηση των προσφορών αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι η υποβολή των προσφορών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 9 Μαΐου. Ως γνωστόν, κατατέθηκαν δύο προσφορές, από τις εταιρείες Cosco Pacific Limited καθώς και από την κοινοπραξία των εταιρειών Hutchison Port Holdings LTD, Hutchison Ports Investments SARL, Alapis και ΛΥΔ ΑΕ.

«Η Διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ θεωρεί ότι η συμμετοχή της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας διαχείρισης τερματικών σταθμών, Hutchison Port Holdings, καθώς και της 5ης μεγαλύτερης εταιρείας, Cosco Pacific, που εμφανίζει διψήφιους αριθμούς ανάπτυξης διακίνησης τα τελευταία χρόνια, δικαιώνουν πλήρως τις επιλογές της για τους όρους της διακήρυξης και το μοντέλο ανάπτυξης, καθώς και την Κυβερνητική πολιτική για μια νέα λιμενική βιομηχανία στη χώρα μας», επισημαίνει ο ΟΛΠ σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει, παράλληλα, πως το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές προέρχονται από την περιοχή της ΝΑ Ασίας - η οποία μέσω της ραγδαίας ανάπτυξης των εξαγωγών της Κίνας αποτελεί τη κινητήριο δύναμη για την χωρίς προηγούμενο ανάπτυξη του παγκοσμίου θαλασσίου εμπορίου – «οπωσδήποτε συνδυάζεται αρμονικά με το στρατηγικό στόχο για τη μετατροπή του ΟΛΠ σε κυρίαρχο διαμετακομιστικό κέντρο για τις αγορές της Μ. Θάλασσας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου εν γένει».

«Το γεγονός τέλος, ότι οι δύο προσφέρουσες εταιρείες συμμετέχουν αθροιστικά στη διαχείριση περισσοτέρων των 65 λιμανιών στην Ευρώπη και παγκοσμίως και διακινούν περισσότερα από 100εκ. TEU ετησίως, επιβεβαιώνει την επιτυχή έκβαση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, παρά το αρνητικό κλίμα που έχει έντονα καλλιεργηθεί», καταλήγει ο ΟΛΠ στην ανακοίνωσή του.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα