Γ. Βλάχος: Εντατικοί έλεγχοι για το ηλιέλαιο

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008 16:31
UPD:17:53

Σε εξέλιξη είναι εντατικοί έλεγχοι των αρμόδιων αρχών για το επιμολυσμένο ηλιέλαιο.

Όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος οι έλεγχοι γίνονται «σε όλο το εύρος της αγοράς τόσο από τον ΕΦΕΤ, όσο και από τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης για την ανάκληση όλων των προιόντων, που με οποιοδήποτε τρόπο περιέχουν ηλιέλαιο από τη παρτίδα για την οποία ενημερώθηκε η χώρα μας, μέσω κοινοτικού σήματος ότι περιέχει ποσότητα ορυκτελαίου και συγκεκριμένα παραφινέλαιου».

Επίσης γνωστοποίησε πως έχουν ζητηθεί από τα τελωνεία αναλυτικά στοιχεία για την πιθανότητα εντοπισμού και άλλων εταιριών που εισήγαγαν ηλιέλαιο από τη Ουκρανία.

Πρόσθεσε δε πως σε εξέλιξη είναι έρευνα προκειμένου να «εντοπιστεί ποιος πούλησε σε ποιον και να είμαστε σίγουροι πού σταματάει η αλυσίδα της διάθεσης της ποσότητας του προβληματικού ηλιελαίου στην αγορά μας».

Ερωτηθείς αν υπήρξε ολιγωρία στην έρευνα της αγοράς, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αφού επανέλαβε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται πρόσθεσε πως και οι ίδιες οι εταιρίες θα μπορούσαν να έχουν προβεί σε προληπτικούς ελέγχους και ανακλήσεις από το πρώτο κοινοτικό σήμα, που εκδόθηκε στη Γαλλία πολύ πριν τις 6 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα