Τellas: Επενδύσεις € 70 εκατ. για την ανάπτυξη δικτυακών υποδομών

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008 17:00

Επίσημη πρεμιέρα ως μέλος του Ομίλου της WIND έκανε σήμερα η Tellas παρουσιάζοντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ το νέο της πρόσωπο, καθώς και τη στρατηγική της.

«Ως θυγατρική της WIND Ελλάς, η Tellas κάνει το επόμενο βήμα με τη σιγουριά και τη στήριξη ενός από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στον κόσμο, της Weather Investments», τόνισε ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, Πρόεδρος της Tellas και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tellas κ. Κωνσταντίνο Πριγκιπάκη, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα παρουσιαστούν πέντε νέες προσφορές με ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές και με νέα ταχύτερη πρόσβαση στα 24 mbps από 12mbps σήμερα.

Παράλληλα και η WIND θα προσφέρει νέα πακέτα σύγκλισης κινητής τηλεφωνίας με ευρυζωνική σταθερή τηλεφωνία και Internet από την Tellas.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για το 2008 προβλέπει ότι οι επενδύσεις για το δίκτυο θα ξεπεράσουν τα € 70 εκατ. με κύριους άξονες το LLU και τις απαραίτητες υποδομές για επέκταση και επαύξηση της χωρητικότητας του δικτύου κορμού, το έργο της ΚτΠ στη περιφέρεια και τις νέες υπηρεσίες.

Το εθνικό δίκτυο κορμού οπτικών ινών της Tellas, χωρητικότητας σήμερα 2,5 Gbps αναβαθμίζεται ήδη και θα έχει φθάσει στο τέλος του έτους στα 10 Gbps.

Μέσα στο 2008 θα προστεθούν και άλλες 36 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με κέντρα LLU καλύπτοντας όλες τις πρωτεύουσες νομών αλλά και άλλα σημαντικά αστικά κέντρα νομών της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα